Έχασε το ενοίκιο στον τζόγο, το πήρε με… μαχαίρι

Με 4 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση τιμώρησε έναν Αλβανό το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, καθώς πριν από μερικούς μήνες λήστεψε ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην πόλη.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης ήταν το γεγονός πως ο ίδιος ήταν πελάτης του μαγαζιού και νωρίτερα, πριν κάνει τη ληστεία, είχε τζογάρει το ποσό των 150 περίπου ευρώ και το είχε χάσει. Στη συνέχεια πήγε και ζήτησε πίσω το ποσό από τις δύο κοπέλες που εργάζονταν, όμως εκείνες του αρνήθηκαν. Εν τέλει επέστρεψε με το κλείσιμο του μαγαζιού και με την απειλή ενός μαχαιριού όχι μόνο πήρε το ποσό που έχασε αλλά και κάτι παραπάνω καθώς πήρε 700 ευρώ.

Η μια υπάλληλος είχε καταθέσει πως: «Δεν υπήρχε κανένας άλλος στο μαγαζί. Ήμασταν έτοιμες να κλείσουμε. Πήγα να κλείσω την πόρτα. Λίγο πριν κλειδώσω μπήκε ο πελάτης που τον ήξερα τους τελευταίους 4 μήνες. Πήγε στον πάγκο στη συνάδελφο και είπε «δώσε μου τα λεφτά, είμαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση» και μετά «δώσε μου τα λεφτά γιατί θα σε μαχαιρώσω. Δεν με νοιάζει να πάω φυλακή» και γύρισε μετά σε μένα και είπε: «κλείσε την πόρτα για να μην την πληρώσει η φίλη σου». Μετά έφυγε κρατώντας το μαχαίρι. Έφυγε βαδίζοντας. Ήταν ο ίδιος που νωρίτερα είχε χάσει περίπου 200 ευρώ παίζοντας. Μετά γύρισε και ζητούσε από τη συνάδελφο τα χρήματα γιατί όπως έλεγε τα πήρε κρυφά από τους συγγενείς του.

Από την πλευρά της η άλλη υπάλληλος κατέθεσε: «Λίγο πριν κλείσουμε ήρθε ο κατηγορούμενος με το μαχαίρι κουζίνας και μου λέει «δώσε μου τα λεφτά, είμαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Εγώ με το ένα χέρι τον ακουμπούσα για να τον κρατήσω μακριά και με το άλλο προσπαθούσα να προστατεύσω τα λεφτά. Δεν μπόρεσα να τον σταματήσω…».

Ο δράστης απολογούμενος προς την ανακρίτρια αλλά και στο δικαστήριο τόνισε μεταξύ άλλων: «μένω μαζί με τους γονείς μου και είμαι άνεργος. Η μόνη μου διαφυγή αυτούς τους μήνες της ανεργίας είναι ο τζόγος. Γι’ αυτό πάω συχνά σε αυτό το προποτζίδικο. Εκείνο το απόγευμα έχασα 150 ευρώ. Ήταν ποσό των γονιών μου για το ενοίκιο. Το ποσό αυτό αν το καταλάβαινε ο πατέρας μου πως έλειπε θα δημιουργούνταν πρόβλημα. Γι’ αυτό έκανα αυτή τη λάθος κίνηση. Τις τρόμαξα τις κοπέλες αλλά δεν άσκησα βία ούτε είχε σκοπό να τις βλάψω. Ζητάω συγγνώμη. Το μόνο που χρειάζομαι είναι ψυχολογική υποστήριξη και δουλειά» κατέληξε.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τρεις πράξεις της ληστείας, της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας. Τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Του αναγνωρίστηκε και ελαφρυντικό.

 

Πηγή: eleftheria.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας