Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία της Δώρας

Το πανελλήνιο παρακολουθεί «παγωμένο» όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών.

Μια υπόθεση που περιπλέχτηκε έντονα, από τη στιγμή που ο πατέρας της άτυχης Δώρας εμφανίστηκε και τόνισε ότι την ώρα της δολοφονίας έτυχε να περνά με το ταξί του για κούρσα έξω από το νεκροταφείο και είχε πελάτη έναν νεαρό.

Η σημερινή του κατάθεση στη ΓΑΔΑ μπορεί να μην «φώτισε» την υπόθεση, καθώς επανέλαβε όσα είχε πει στις δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά το πρόσωπό του παραμένει στο κάδρο για την ΕΛ.ΑΣ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι Αρχές η εξετάζουν τρία σενάρια, με αρκετά διευρυμένο κύκλο υπόπτων από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν το κίνητρο της δολοφονίας.

Το πρώτο σενάριο φέρνει την ληστεία ως πιθανότερο ενδεχόμενο. Και αυτό διότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη από τις έρευνες, η τσάντα της και το κινητό της. Αντικείμενα που είχε μαζί της. Οπότε το σενάριο της ληστείας και εν συνεχεία της δολοφονίας δείχνει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες μέχρι τώρα.

Το δεύτερο σενάριο, κάνει λόγο για μανιακό δολοφόνο που είχε την ατυχία η Δώρα να βρεθεί στο… διάβα του, στο νεκροταφείο. Και εκεί αναφέρεται ότι αφού εξέτασε τον χώρο ο δράστης και είδε ότι δεν υπάρχει άλλος γύρω, έδρασε και την σκότωσε με 14 μαχαιριές.

Το τρίτο σενάριο, φέρνει στο κάδρο της υπόθεσης τον πατέρα της Κώστα Ζέμπερη. Στην ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τον ρόλο, «χτενίζουν» τον κύκλο αυτών που χρωστούσε χρήματα (το αποκάλυψαν δημόσια η αδερφή και η θεία του θύματος) και ερευνο’υν όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη και αυτό της εκδίκησης.

Κατέθετε 4 ώρες ο πατέρας της άτυχης Δώρας – Τι είπε ο δικηγόρος του

Μια σημαντική κατάθεση για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη έχουν οι Αρχές, μετά την σημερινή του πατέρα της Δώρας στην ΓΑΔΑ.

Ο Κώστας Ζέμπερης κατέθετε για περισσότερες από 4 ώρες όσα γνωρίζει για την δολοφονία της κόρης του, ενώ «σφίγγα» ήταν ο δικηγόρος του μετά την 4ωρη κατάθεση του μιας και αρκέστηκε απλά να πει ότι ο πατέρας κατέθεσε ό,τι γνώριζε για το στυγερό έγκλημα.

Εν συνεχεία αρνήθηκε να απαντήσει για το αν η αστυνομία ζήτησε να ερευνήσει το ταξί του Κώστα Ζέμπερη , ενώ ο ίδιος πατέρας της αδικοχαμένης Δώρας Ζέμπερη έφυγε από την πίσω πόρτα στην ΓΑΔΑ και όχι από την μπροστινή που βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι και τον περίμεναν.

«Έδωσε κατάθεση ο πατέρας, πληροφόρησε τους αστυνομικούς για ό,τι γνωρίζει. Προσπάθησε να βοηθήσει στις έρευνες. Οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή και τη νεκρή κοπέλα, όπως επίσης οφείλουμε να σεβαστούμε τις έρευνες που κάνει η ελληνική αστυνομία, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη. Ας αφήσουμε να κάνει το έργο της», ήταν η πρώτη τοποθέτησή του.
Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει εάν ο πελάτης του έχει δώσει περιγραφή του ατόμου που παρέλαβε με το ταξί έξω από το νεκροταφείο τις επίμαχες ώρες. «Δεν ωφελεί τις έρευνες να σας αποκαλύψω αυτά τα στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη μεγάλη διάρκεια της κατάθεσης είπε ότι «δεν ήταν πολύωρη» όπως τη χαρακτήρισαν οι δημοσιογράφοι. «Είπε αυτά που έπρεπε να πει, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν και αυτό ήταν όλο». Απέφυγε επίσης να απαντήσει εάν ζητήθηκε από τον πελάτη του DNA, αλλά δήλωσε ωστόσο ότι είναι πρόθυμος να προσέλθει για συμπληρωματική κατάθεση.

«Σε τι κατάσταση είναι ο πατέρας, φοβάται κάτι; Έχει κατηγορηθεί από κάποιον συγκεκριμένα;», ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, απαντώντας: «Όχι γι’ αυτό και έφυγε».

«Γιατί δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σήμερα;».

Ο δικηγόρος δήλωσε: «Δεν θεώρησε σκόπιμο να πει κάτι παραπάνω. Έχει ήδη μιλήσει στους δημοσιογράφους».

Σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση είναι η απάντηση του δικηγόρου στην ερώτηση γιατί ο πατέρας αποφάσισε να αποκαλύψει μετά από τέσσερις μέρες το γεγονός ότι περνούσε από το νεκροταφείο όταν η κόρη του μέσα ξεψυχούσε.

«Αναφορικά με τον όρο »αποκάλυψε», επιτρέψτε μου να πω ότι έχω σχηματίσει καλύτερη άποψη σχετικά με το πότε το είπε. Δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Προφανώς και το είπε αμέσως. Το ξέρουνε και άλλοι άνθρωποι».

Πηγή:  iefimerida.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας