Μιχάλης Ζαφειρόπουλος – Το τελευταίο αντίο – Πλήθος κόσμου στην κηδεία του

Είναι όλοι εκεί για να αποχαιρετίσουν τον σύζυγο, τον πατέρα, τον αδερφό, το φίλο, τον συνάδελφο. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος οδηγείται, σε κλίμα θλίψης, οδύνης και συγκίνησης, στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του γίνεται στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Ελληνικό.

Από νωρίς, στην εκκλησία άρχισαν να καταφθάνουν τα στεφάνια στη μνήμη του. Από φίλους, συγγενείς, συναδέλφους του. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν άνθρωπο που το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει τη δουλειά του.

Θλιμμένα πρόσωπα παντού. Η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έφτασε στην εκκλησία λίγο πριν από τις δυο. Τα λόγια λίγα για να αποτυπώσουν το θρήνο και τη θλίψη τους. Έχασαν τον άνθρωπό τους.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στην κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βρέθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πατέρας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Επαμεινώνδας, ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε.

Ήταν όλοι εκεί

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Νίκος Δένδιας, ο Θόδωρος Φορτσάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ελίζα Βόζενμπεργκ ήταν εκεί.

Το ίδιο και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, φίλος με τον πατέρα του 52χρονου δικηγόρου, αλλά και με τον ίδιο.

«Γιατί Θεέ μου» ήταν εκείνο που είπε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, που χαρακτήρισε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο έναν από τους καλύτερους ανθρώπους που έχει γνωρίσει.

Τα στεφάνια

Στις σκάλες της εκκλησίας, στους χώρους δίπλα, παντού στεφάνια στη μνήμη του αδικοχαμένου δικηγόρου. Φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς ή ακόμη και απλοί γνωστοί, όλοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να που που το ύστατο χαίρε. 

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (12.10.2017) μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154. Δυο άνδρες εμφανίστηκαν ως πελάτες, τον πυροβόλησαν μια φορά και εξαφανίστηκαν. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία είναι πολύ κοντά στη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας που συγκλόνισε τους πάντες.

Συγκλονιστικές στιγμές έξω από το γραφείο του

Δεκάδες συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου ποινικολόγου βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (13.10.2017) στην οδό Ασκληπιού 154. Μερικά λουλούδια, πόνος και θλίψη. Εκεί ήταν ο γιος του, ο Νώντας.

Μια εικόνα που ξεχώρισε ήταν εκείνη από ένα γράμμα, που κάποιος έβαλε στην πόρτα του δικηγορικού γραφείου. Ένα γράμμα με λόγια καρδιάς, λόγια αποχαιρετισμού…

«Μιχάλη Ζαφειρόπουλε! Αυτά τα λίγα λουλούδια είναι από εμένα τον Μανώλη που εξήντα χρόνια είμαι στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας! Το Σώμα των Δικηγορικών Συλλόγων πλέον δεν με αμείβει αλλά κάνει κάτι καλλίτερο! Με ανταμείβει!! Με αγάπη, σεβασμό.

Μιχάλη Ζαφειρόπουλε κάποτε θα «συναντηθούμε»! Πώς θα με γνωρίσεις; Ακούγοντας τους ήχους κάποιας φυσαρμόνικας που σου άρεσε!».

 

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας