Ο Υπουργός Οικονομίας εγκαινίασε το Κέντρο Δανειοληπτών στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε πριν από λίγη ώρα το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, στη Λάρισα, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στα εγκαίνια το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Φώτης Κουρμούσης, ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Βασίλης Κόκκαλης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχο Λαρισαίων.

«Υλοποιήσαμε σήμερα την δέσμευση της κυβέρνησης για τα κέντρα δανειοληπτών. Τα κέντρα Δανειοληπτών θα βοηθήσουν τους δανειολήπτες και είναι η λύση για την ανάπτυξη της χώρας μας», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, ενώ χαρακτήρισε ως χαρμόσυνη την σημερινή ημέρα για την Λάρισα και για την Περιφέρεια.

Με την σειρά του ο ειδικός Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, επεσήμανε ότι τα κέντρα αποτελούν μία υπηρεσία, την οποία την παρέχει το κράτος για τους πολίτες, «πάνω από 7.500 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί σε αυτά. Σύντομα περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τις ρυθμίσεις των χρεών».

«Ένα πάγιο αίτημα έγινε πραγματικότητα το οποίο θα δώσει λύση στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο κ. Κόκκαλης.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Καλογιάννης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την δημιουργία κέντρου Δανειοληπτών στη Λάρισα ανέφερε «το κέντρο Δανειοληπτών βρίσκεται σε σημείο εύκολα προσβάσιμο για τους πολίτες», ενώ δεν έλειψε να ευχηθεί στους πολίτες να βρουν εύκολα λύση στα προβλήματα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος του δικτύου είναι η παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους οφειλέτες, που χρωστούν είτε στις τράπεζες ή στο δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε ζητήματα, όπως ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών, ο Νόμος Σταθάκη – Κατσέλη, ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών, η προστασία από κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και πώληση δανείων σε funds κοκ.

Μετά το πέρας των εγκαινίων ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Παπαδημητρίου, επισκέφτηκε το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, το οποίο στεγάζετε στην ίδια περιοχή με το κέντρο Δανειοληπτών.

 

ΦΩΤΟ – ΠΑΟΛΑ ΜΠΑΝΑΚΑ

Δείτε επίσης

Βρείτε μας