Αγώνας κολύμβησης… εφιάλτης στον Ισθμό – Τσούχτρες, ρεύματα και παιδιά σε κίνδυνο

Βροχή καταγγελιών για τον αγώνα κολύμβησης OpenWater που έγινε την περασμένη Κυριακή στον Ισθμό.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα κολύμβησης κάνουν λόγο για απαράδεκτη διοργάνωση για την οποία μάλιστα το κόστος συμμετοχής ήταν 40 ευρώ.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Περίπου 450 άτομα, ανάμεσα τους και ανήλικα παιδιά κλήθηκαν να κολυμπήσουν στον Ισθμό σε ισχυρά αντίθετα ρεύματα αλλά και ανάμεσα σε τσούχτρες από τις οποίες δέχτηκαν επίθεση!

Την αρχή έκανε ο κολυμβητής Χρήστος Ασημακόπουλος που ανέβασε μια ανάρτηση – κόλαφο.

Στην καταγγελία του στο Facebook ο αθλητής κάνει λόγο για τραγικές συνθήκες, για παιδιά σοκαρισμένα και μελανιασμένα από τα τσιμπήματα από τσούχτρες, που τα παρέσερναν τα ορμητικά νερά. Για παιδιά που έπαθαν υποθερμία και έμεναν αβοήθητα καθώς δεν υπήρχε τρόπος επικοινωνίας με τους διοργανωτές την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας.

Όλη η σοκαριστική ανάρτηση του Χρήστου Ασημακόπουλου

Την Κυριακή που μας πέρασε, μια μέρα γιορτής του αθλητισμού στο Κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου, βίωσα τραγικές στιγμές στον αγώνα OpenWater που διοργάνωσαν για πρώτη φορά φέτος «κρατικοί φορείς». Αντί να κολυμπήσουμε τον Ισθμό με ευνοϊκά ρεύματα όπως είχε προκηρυχθεί ο αγώνας οι οργανωτές πέταξαν στο νερό 450 άτομα ανάμεσα τους και ανήλικα παιδιά αλλά και ερασιτέχνες κολυμβητές όπου λίγο μετά την εκκίνηση ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρά αντίθετα ρεύματα. Παιδιά σοκαρισμένα και μελανιασμένα με τσιμπήματα από τσούχτρες, τα παρέσερναν τα ορμητικά νερά κάπου στην μέση της διαδρομής ενώ άλλα κρατιόντουσαν με το ζόρι στις όχθες περιμένοντας μάταια άμεση βοήθεια.

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα με την πρωτοφανή εγκληματική αμέλεια των διοργανωτών που δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη για την ασφάλεια μας με αποτέλεσμα από κολυμβητές αρκετοί να γίνουμε ναυαγοσώστες την στιγμή που είχαμε φθάσει ήδη στα 4 από τα 6km της διαδρομής.

Τα παράπονα και οι καταγγελίες δεκάδες στην σελίδα των διοργανωτών. Μας άφησαν-ανάγκασαν να κολυμπάμε σύριζα στις όχθες για να αποφύγουμε τα ισχυρά ρεύματα κάτι που αρχικά απαγορευόταν για λόγους ασφαλείας καθώς γίνονται μικρές κατολισθήσεις από ύψος 80 μέτρων, ενώ στον σταθμό υδροδοσίας που παλεύαμε με το ζόρι να φθάσουμε υπήρχε μια κοπέλα εθελόντρια χωρίς ασύρματο ή κινητό για να καλέσουμε βοήθεια για τα παιδιά που είχαν πάθει υποθερμία. Αν υπάρχει κράτος δικαίου ή κάποιος εισαγγελέας θα πρέπει να απαγορέψει σε αυτούς τους άσχετους να ξανακουμπήσουν αγώνα OpenWater, και να αποζημιωθούν οι συμμετέχοντες που ήρθαν και από το εξωτερικό για έναν αγώνα γιορτή και έφυγαν σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι μεταφέροντας τις χειρότερες εικόνες για την χώρα μας.

Τα αποτελέσματα είναι άκυρα καθώς οι περισσότεροι από τους 80 τερματίσαντες που εμφανίζονται στην σχετική λίστα έπεσαν από βάρκα που τους μετέφερε 150 μέτρα πριν τον τερματισμό.

Μπράβο για την τιτάνια προσπάθεια σε όσους κατάφεραν πραγματικά να τερματίσουν αυτό τον μάταιο αγώνα που έχασε κάθε αξία μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετώπισαν όλοι οι συναθλητές μας. 

Μιλάμε για το μεγαλύτερο φιάσκο σε αγώνα ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Δείτε την ανάρτηση:

Βροχή καταγγελιών

Η σελίδα της διοργάνωσης γέμισε με κακές αξιολογήσεις και ίδιες καταγγελίες.

Οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν ως κάκιστη τη διοργάνωση και διαμαρτυρήθηκαν για τις απαράδεκτες συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.

Ενδεικτικά κάποια σχόλια:    

Πηγή: newsit.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας