Νέα ένταση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης – Χρήση χημικών κατά των μεταλλωρύχων (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε χρήση χημικών προχώρησαν πριν από λίγα λεπτά οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Νωρίτερα, αιφνιδιαστική «επίσκεψη» στο υπουργείο πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής.

Στην είσοδο του υπουργείου, στην οδό Μεσογείων, βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαφαινόμενη αναστολή της επένδυσης της Eldorado στην Ελλάδα, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό λίγο μετά τις 08:30 και κατάφεραν να μπουν στο κτήριο.

Στη συνέχεια έβγαλαν από τα παράθυρα τις στολές εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των μεταλλωρύχων στο υπουργείο, σημειώθηκε νέα ένταση με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών.

Ένας από τους μεταλλωρύχους που βρίσκονταν στο σημείο αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία λόγω των χημικών.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού έχουν φτάσει στην Αθήνα με τρία πούλμαν.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως «έχουμε κάνει πάρα πολλά αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς και δεν μας έχουν δεχθεί. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες και να έχουμε δουλειά. Οι άδειες είναι στα γραφεία των Υπουργών και έχουμε έρθει για να λάβουμε απαντήσεις. Δεν πρόκειται να φύγουμε εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για εργασία. Έρχονται και άλλοι εργαζόμενοι οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αναμένεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, να έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας