Έφυγε από το σπίτι της με λεία 6.500 ευρώ!

Απίστευτα επιχειρήματα-δικαιολογίες προφασίζονται ορισμένοι επιτήδειοι προκειμένου να πλησιάσουν ηλικιωμένα άτομα και να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε σήμερα στην πόλη του Ηρακλείου με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία δίχως να το θέλει, άνοιξε την πόρτα της σε έναν απατεώνα ο οποίος έφυγε από το σπίτι της με λεία χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άγνωστος άνδρας, με διάφορες δικαιολογίες του τύπου «γνωρίζω τον γιο σου και μου είπε να μου δώσεις κάποια χρήματα» κατάφερε να της αποσπάσει συνολικά 6.500 ευρώ.

Αρχικά, η ηλικιωμένη γυναίκα, άνοιξε ένα τσαντάκι και του έδωσε κάποια χρήματα. Εκείνος όμως, θέλοντας κι άλλα, προσποιήθηκε ότι διψάει και της ζήτησε ένα ποτήρι νερό.

Μέχρι η ηλικιωμένη γυναίκα να του φέρει το νερό, εκείνος βρήκε την ευκαιρία και σε χρόνο dt, πήγε εκεί όπου ήταν το τσαντάκι με τα χρήματα και πήρε και τα υπόλοιπα, όπως καταγγέλλεται.

Το περιστατικό καταναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ύπαρξη επιτήδειων που προσεγγίζουν ηλικιωμένα άτομα προκειμένου να πλουτίσουν εις βάρος τους.

Η αστυνομία εφιστά την προσοχή τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στους συγγενείς τους και τους καλεί να μην πιστεύουν ότι τους λένε, πόσο μάλλον να ανοίγουν την πόρτα σε άτομα που δεν γνωρίζουν.

Πηγή: ekriti.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας