11η Γιορτή Κρασιού και Αμπελιού στη Ραψάνη

Άνοιξε τις πύλες  χθες το βράδυ η 11 γιορτή κρασιού & αμπελιού Ραψάνης στο χώρο της Αγίας Τριάδας στην Ραψάνη. Πλήθος επισκεπτών επισκέφθηκαν και φέτος την καθιερωμένη γιορτή που πραγματοποιείται για 11 χρόνια.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε αγιασμός απο τον αρχιμανδρίτη πατέρα Βυσσαρίων και ακολούθησε χαιρετισμός του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, χαιρετισμός του δημάρχου Κώστα Κολλάτου, του αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Μπέμπη των βουλευτών κ.Κώστα Μπαργιώτα και Χρήστο Κέλλα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης παραβρέθηκαν ακόμη  και τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ. Αχιλλέας Διψάνας, Αστέριος Σαϊτης, Κώστας Νταφούλης, η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κα Ξανθή Ζησάκη, ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Τσάτσαρης, Ευθύμιος Μπουζέκης, Δημήτρης Τσέτσιλας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ.Γεώργιος Αγάκος, ο Διοικητής τροχαίας Λάρισας κ.Σεραφείμ Καφετζής, ο Διοικητής του Α.Τ Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ραψάνης κ,.Νίκος Γαγάρας, Πυργετού κ.Αθανάσιος Λαίνας μέλη τοπικών συμβουλίων, ο πρόεδρος Οινοποιητικού συνεταιρισμού, πρόεδροι  συλλόγων και φόρεων της περιοχής.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Χάιδω Πανταζή.

Στην εκδήλωση χόρεψαν  τα χορευτικά του μορφωτικού συλλόγου Γόννων -λαογραφικό μουσείο Γόννων καθώς και του συλλόγου ΜΕΣΑΚ  Καλλιπεύκης.

Στο χαιρετισμό του ο  Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος στην γιορτή κρασιού και αμπελιού Ραψάνης σημείωσε:

«Είναι η 11η κατά σειρά Γιορτή , από τότε που ξεκίνησε από τον τέως Δ. Κάτω Ολύμπου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της Ραψάνης. Έκτοτε καθιερώθηκε και αποτελεί θεσμό στα τοπικά δρώμενα. Η καθιέρωση αυτής της γιορτής είναι σίγουρα από μόνη της ένα σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της αναπτυξιακής δυναμικής μας.

Η σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει:

❖ Τον πολιτιστικό χαρακτήρα μας
❖ Την πλούσια παράδοση
❖ Τον ανεκτίμητο πολιτισμό και κουλτούρα μας
❖ Τη δημιουργικότητα των κατοίκων
❖ Την εγρήγορση των τοπικών φορέων
❖ Καθώς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας

Αυτή την ώρα, σ” αυτό τον τόπο και σ” αυτή τη γιορτή στεκόμαστε δίπλα στον αμπελουργό που όλο το χρόνο κοπιάζει για την ποιοτική  του καλλιέργεια.

Έχουμε την χαρά και την τύχη να βρίσκουμε δίπλα μας ανθρώπους με μεράκι που δεν τους λείπει η διάθεση της προσφοράς. Είτε μέσω οργανωμένων  τοπικών φορέων,  είτε μονωμένα,δρουν και  υποστηρίζουν τον τόπο τους, τον τόπο μας.

Αυτή την προσπάθεια ο Δήμος μας την  χαιρετά, την στηρίζει την επιβρ αβεύει και θα την επιδιώκει στο μέλλον.

Αξίζει όμως εδώ να αναφερθεί η πολύ καλή συνεργασία του Δήμου μας με τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας  Θεσσαλίας και τον κύριο Περιφερειάρχη . Αυτή η συνεργασία, μας έδωσε τη δυνατότητα κατασκευής πολλών αρδευτικών έργων, τη δυνατότητα υπογείωσης πολλών χιλιομέτρων αρδευτικών  αγωγών, επιλύοντας χρόνια προβλήματα, ενώ βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσω ότι έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση μελέτης, με την περιβαλλοντική της αδειοδότηση, που δίνει τηδυνατότητα άρδευσης στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, έκτασης περίπου 800 στρεμμάτων. Φιλοδοξούμε στην ένταξη της στο νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης,  όταν προκηρυχθεί το νέο μέτρο.

Αν και συχνά οι συγκυρίες δυσκολεύουν το έργο μας, βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε τα προϊόντα του τόπου μας πιο γνωστά, να προβάλλουμε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και την ιστορία τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα συμπληρωματικά εισοδήματα στην τοπική μας οικονομία.

Να ευχαριστήσω θερμά όσους συμμετέχουν  στην διοργάνωση της εκδήλωσης, την Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την τοπική κοινότητα Ραψάνης, τον Οινοποιητικό συνεταιρισμό, τους μαζικούς φορείς καθώς και τους χορηγούς.

Ευχαριστώ όλους που είστε εδώ απόψε. Την παρουσία σας την εκλαμβάνω ως παρουσία τιμής τους αμπελοκαλλιεργητές της Ραψάνης».

Δείτε επίσης

Βρείτε μας