Αυτοί μοίρασαν 140.000 Καινές Διαθήκες στη Λάρισα! – 6.000.000 € για τη διανομή σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)

Δείτε τι λέει ο επικεφαλής της όλης πρωτοβουλίας για το σκοπό που εξυπηρετεί και την απάντηση στο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο.

140.000 σακούλες με έντυπο υλικό και με μία πολυτελή έκδοση της Καινής Διαθήκης διανεμήθηκαν τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στον γειτονικό νομό της Λάρισας πόρτα – πόρτα.
Στην αρχή επικράτησε αναστάτωση για το ποιος οργανισμός είναι εκείνος που μοιράζει απλόχερα τέτοιο… δώρο. Η υποσημείωση στη σακούλα ήταν σαφής: Δεν πρόκειται για μορμόνους ούτε για Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Ποιοι είναι λοιπόν οι πραγματικοί δωρητές… σας αποκαλύπτει σήμερα το TheNewspaper.gr.
Πρόκειται για την Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση, στην πραγματικότητα για μία εκκλησία των Ευαγγελικών. Μέχρι σήμερα έχουν διανείμει περισσότερες από 1.000.000 Καινές Διαθήκες σε όλη την Ελλάδα και εντός του Ιουλίου έρχονται και στη Μαγνησία. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και τα χωριά, αλλά και το Βελεστίνο και τον Αλμυρό.
Ήδη ένα κομμάτι της Μαγνησίας, τα νησιά μας Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος έχουν δεχθεί το χριστιανικό δώρο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ

Το πρόγραμμα «η Αγία Γραφή για Κάθε Σπίτι» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2004 με τον εξής βασικό στόχο: κάθε Ελληνική οικογένεια να αποκτήσει μια Καινή Διαθήκη στο σπίτι της. Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα αποκτούν άμεση πρόσβαση στον Λόγο του Θεού, κι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αλήθεια του ευαγγελίου μέσα από την προσωπική ανάγνωση.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν: «Το κίνητρό μας είναι να φέρουμε τον σύγχρονο Έλληνα κι Ελληνίδα σε επαφή με την Αγία Γραφή. Ενώ από τη μια υπάρχουν πολλοί Έλληνες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον Κύριο Ιησού Χριστό, και τον Τριαδικό Θεό στον οποίο πιστεύουμε, από την άλλη υπάρχει ένα βασικό εμπόδιο: η έλλειψη πρόσβασης στον Λόγο του Θεού. Έτσι, πολλοί Έλληνες που θέλουν να διαβάσουν την Καινή Διαθήκη, δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει μετάφραση στη δημοτική εγκεκριμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, κι αν το γνωρίζουν, δεν έχουν κάποιο αντίγραφο στο σπίτι τους. Η ανάγκη αυτή μας κινητοποίησε στην απόφαση να δωρίσουμε μια Καινή Διαθήκη σε κάθε Ελληνικό σπίτι.»

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

«Η Καινή Διαθήκη αποτελεί μέρος της Αγίας Γραφής και είναι ο θεόπνευστος Λόγος του Θεού για κάθε άνθρωπο. Περιέχει τα ευαγγέλια, τις Πράξεις των Αποστόλων, τις επιστολές του απ. Παύλου, επιστολές άλλων αποστόλων, και το βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Η Καινή Διαθήκη που μοιράζουμε έχει μεταφραστεί στη δημοτική από τους καθηγητές πανεπιστημίου, Π. Βασιλειάδη, Ι. Γαλάνη, Γ. Γαλίτη, και Ι. Καραβιδόπουλο, κι έχει εγκριθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.»
ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
Το κόστος για την εκτύπωση, την σακουλοποίηση και τη διανομή των εντύπων μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ, ενώ για να καλυφθεί ολόκληρη η χώρα θα απαιτηθούν συνολικά 6.000.000 ευρώ, ποσό αστρονομικό, αφού οι «δωρητές» δεν αποζητούν ούτε νέα μέλη, ούτε εισπράττουν καμία συνδρομή.
Η πρόοδος του προγράμματος μέχρι σήμερα:
(Με κόκκινο οι περιοχές που έχει γίνει διανομή)
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ
Σύμφωνα με τα όσα λένε οι ίδιοι: «Είμαστε Έλληνες συμπολίτες, αδέλφια με βαθιά πίστη στον Θεό κι εκτίμηση του Λόγου Του. Η ομάδα μας αποτελείται κυρίως από Έλληνες εθελοντές των Ευαγγελικών Εκκλησιών της Ελλάδας, ενώ παράλληλα καλωσορίζουμε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό και Ιερέα που δηλώνει πίστη στον Τριαδικό Θεό, αναγνωρίζει την αξία της σωτηρίας του Ιησού Χριστού, και δέχεται την Αγία Γραφή ως τον θεόπνευστο Λόγο του Θεού, να συμμετέχει στην προσπάθειά μας.
Έτσι, το πρόγραμμα «η Αγία Γραφή σε Κάθε Σπίτι» επιθυμεί να έχει διαδογματικό χαρακτήρα, αφού βασίζεται στην κοινή αποδοχή της Αγίας Γραφής από κάθε χριστιανική απόχρωση. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε να δωρίσουμε την συγκεκριμένη μετάφραση της Καινής Διαθήκης στη δημοτική, μια μετάφραση που έχει εγκριθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, και χρησιμοποιείται ευρέως από τις Ευαγγελικές Εκκλησίες της Ελλάδας.
Χαιρόμαστε επίσης, επειδή πέρα από την καθαρά Ελληνική συμμετοχή, η ομάδα μας ενισχύεται από χριστιανούς εθελοντές του εξωτερικού, Έλληνες και μη. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου, από τη μακρινή Αυστραλία και Νότια Αφρική, μέχρι την κοντινή Ευρώπη και την Αμερική. Αυτό προσθέτει μια διεθνής πινελιά στην ομάδα μας.»

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ

«Δεχόμαστε το Σύμβολο της Πίστεως όπως αποδόθηκε στις δύο πρώτες Οικουμενικές Συνόδους (της Νικαίας, 325 μ.Χ., και της Κωνσταντινούπολης, 381 μ.Χ.) και εγκρίθηκε από την τέταρτη Οικουμενική Σύνοδο (της Χαλκηδόνας, 451 μ.Χ.). Το Σύμβολο της Πίστεως (ή το «Πιστεύω») αποτελεί τη δογματική σύνοψη της αλήθειας του ευαγγελίου όσον αφορά την ορθόδοξη πίστη στον Τριαδικό Θεό (Πατέρας, Υιός, Άγιο Πνεύμα), την ενσάρκωση του Υιού, και το σχέδιο του Θεού για τον άνθρωπο.
1.   Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων.
2.   Καὶ εἰς ἕνα Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν Υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὸν μονογενῆ, τὸν ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων,
φῶς ἐκ φωτός, Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ Πατρί, δι’ οὗ τὰ πάντα ἐγένετο.
3.   Τὸν δι’ ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου
καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα.
4.   Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα.
5.   Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρα κατὰ τὰς Γραφάς.
6.   Καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός.
7.   Καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.
8.   Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον
καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.
9.   Εἰς μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν.
10.  Ὁμολογῶ ἓν βάπτισμα εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.
11.  Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν.
12.  Καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.
Ἀμήν.
Δεχόμαστε την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) ως τον θεόπνευστο Λόγο του Θεού για κάθε χριστιανό προς πίστη και υπακοή.
Δεχόμαστε το σωτήριο έργο του Ιησού Χριστού, ο οποίος με τον θάνατό Του και την ανάστασή Του εξασφάλισε την αιώνια ζωή σε όποιον δεχθεί και πιστέψει σ’ Αυτόν.»
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
Ο επικεφαλής της Εκκλησίας μίλησε σήμερα στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον ASTRA και έλυσε τις απορίες του δημοσιογράφου.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: thenewspaper.gr

Δείτε επίσης

Βρείτε μας