Εκπαιδευτική ρομποτική για τα παιδιά της «Κατασκήνωσης στην Πόλη»

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Κωνσταντίνου καλωσόρισε σήμερα τους μικρούς Κατασκηνωτές στην Πόλη. Από νωρίς το πρωί, «τα φιλαράκια του Αγ. Κων/νου» πλημμύρισαν με γέλια και χαρούμενες φωνές τους χώρους της δομής. Παλιοί και νέοι φίλοι συναντήθηκαν έπειτα από καιρό και μετά τον πρωινό αγιασμό, υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό την Ομάδα Ρομποτικής του εκπαιδευτικού οργανισμού «ΚΕΝΤΡΟΝ».

Μέσω των προγραμμάτων της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά εξοικειώνονται με την τεχνολογία με τρόπο βιωματικό, γίνονται για λίγο μικροί εφευρέτες, με στόχο τη γνωριμία με τις επιστήμες stem, αναπτύσσουν την κριτική σκέψη και καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα.

Οι εκπαιδευτές Ραπότικα Β., Τσουπλάκης Στ. , Ντάβαρης Γ. και Χαινταρλής Β., πραγματοποίησαν επίδειξη ρομπότ και kit Lego mind storms EV3. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δώσουν εντολές προγραμματισμού και μάλιστα διέλυσαν και συναρμολογήσαν από την αρχή ένα ρομπότ ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Το παιδαγωγικό προσωπικό της δομής  ‎κ. Λίλια Ψαρού, Άννα Κουκουβίτη, Μαίρη Καζατζίδου και Μαρία Νταούτα, υπόσχονται πολλές εκπλήξεις στους μικρούς κατασκηνωτές για ένα υπέροχο, δημιουργικό καλοκαίρι!

Τις ευχές τους για όμορφες δημιουργικές στιγμές έδωσαν και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης με ‎τη Δ/ντρια κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου που επισκέφθηκαν τη δομή.

Να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής θα επισκεφτεί και άλλους Σταθμούς του προγράμματος Κατασκήνωση στην Πόλη.

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας