«Βούλιαξε» από κόσμο ο Πηνειός- Γελούσαν και τα μουστάκια του Καλογιάννη… (Φωτο-Βιντεο)

Μάγεψαν απόψε οι «Μπλε» τους Λαρισαίους που έδωσαν ραντεβού στον Πηνειό…

Εκατοντάδες Λαρισαίοι, πιστοί στο ραντεβού τους, βρέθηκαν απόψε στην κοίτη του Πηνειού για να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή που πραγματοποιείται αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη. Ανήμερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής, το Φεστιβάλ Πηνειού με αέρα ευρωπαϊκό, πιο μουσικό και διαδραστικό, φιλοξενώντας ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές εκδηλώσεις, άνοιξε επίσημα τις πύλες του, δίνοντας για τέσσερις ημέρες στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, την ευκαιρία να ακούσουν πολλή και καλή μουσική, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, αλλά και αθλητικές δραστηριότητες.

Την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη χαρά στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που φέτος ξεπερνά κάθε προηγούμενο. «Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που το Φεστιβάλ είναι πια ανανεωμένο, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, με μουσική αλλά και με την υποχρέωση η συμμετοχή των συλλόγων να έχει διαδραστικό χαρακτήρα. Φέτος έχουμε μια αύξηση των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν».

Ο κ. Καλογιάννης επισήμανε επίσης πως το Φεστιβάλ Πηνειού έχει πλέον καθιερωθεί και έχει «φύγει» έξω από τα όρια της Λάρισας, στην ευρύτερη περιοχή, και τόνισε ότι εφόσον «υπάρχουν οι δυνατότητες, η θέληση, η στήριξη από τη μεριά του δήμου, η σημαντική δουλειά της αντιδημαρχίας πολιτισμού και η στήριξη των πολιτών, υπάρχει πλέον και ο στόχος το φεστιβάλ να αποκτήσει πανελλαδικό χαρακτήρα».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε επίσης στην Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής, λέγοντας ότι με τις συναυλίες που λαμβάνουν χώρα στις διάφορες σκηνές που έχουν στηθεί «θα τιμήσουμε αυτή τη γιορτή που σημαίνει πάνω απ’ όλα αγάπη, ειρήνη, συναδέλφωση, αλληλεγγύη, χαρά, όλα αυτά που το τελευταίο διάστημα σε ένα σημαντικό βαθμό μας έχουν λείψει».

Τελειώνοντας, ο κ. Καλογιάννης ευχήθηκε «όλοι να περάσουμε καλά όλες αυτές τις ημέρες, να μεταφέρουμε το μήνυμα της μουσικής, της διάδρασης, της συμμετοχής και παραπέρα και να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις το φεστιβάλ να γίνεται όλο και καλύτερο».

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών, Πάνος Σάπκας, τόνισε ότι «σήμερα είναι και η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Πηνειού, που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει χαρακτήρα. Έχει γίνει ένα, κατά βάση, φεστιβάλ μουσικής, αφού τις τέσσερις μέρες που διαρκεί πραγματοποιούνται είκοσι συναυλίες από όλο το μουσικό φάσμα. Ταυτόχρονα είναι ένα φεστιβάλ που φιλοξενεί καλλιτεχνικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Σήμερα είναι και η ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής επισήμανε ο κ. Σάπκας λέγοντας ότι  «εμείς αυτή τη γιορτή, την έχουμε εντάξει στο φεστιβάλ. Η Λάρισα και το Φεστιβάλ Πηνειού ανήκουν στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, και με αυτό τον τρόπο έχουμε μπει στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη».

Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία των «Μπλε».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας