Το αλαλούμ της Super League

Βρισκόμαστε ήδη στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου όπου οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν που έχει οριστεί για τις 19 Αυγούστου.

Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι θα ισχύσει τη νέα χρονιά και το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν. Και αυτό γιατί πριν από λίγες εβδομάδες μπορεί να πήρε απόφαση η σούπερ λίγκα ότι θα έχουμε πλέι άουτ αλλά υπογραφές δεν μπήκαν στο χαρτί.

Με βάση το καταστατικό απαιτείται να συμφωνήσουν τα 2/3 των 16 ομάδων για να ισχύσει.

Μέχρι σήμερα αυτό το νούμερο δεν βγαίνει με τίποτα μιας και υπάρχουν τουλάχιστον έξι ομάδες που αντιδρούν. Γι αυτό και η NOVA βλέποντας να υπάρχει αυτή η αντίδραση θέλει να μειώσει τα χρήματα που δίνει στις ομάδες(περίπου 350 χιλιάδες από κάθε μία).

Με δεδομένο ότι πέρυσι η κόντρα μεταξύ Σούπερ Λιγκ και συνδρομητικού καναλιού έφτασε στα άκρα αναμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε τι θα γίνει από το μπραντ ντε φερ που παίζουν οι δύο τους τους τελευταίους μήνες και τι αντίκτυπο θα έχει στις ομάδες.

Πάντως αν από την μεγάλη κατηγορία υποβιβαστούν του χρόνο μόνο δύο ομάδες η ΑΕΛ θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να παραμείνει στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και να βάλει τις βάσεις και για ψηλότερα.

Αρκεί βέβαια να ενισχυθεί μεταγραφικά ουσιαστικά και όχι όπως έκανε τον περασμένο Γενάρη.

Χρήστος Ευθυμίου

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας