Αυτοί είναι οι Τοπικοί Αστυνόμοι σε Ραψάνη και Μεσάγγαλα (φωτό)

 

Με τα εγκαίνια του θεσμού ξεκίνησε και τυπικά από σήμερα το έργο του Τοπικού Αστυνόμου στο Δ.Τεμπών . Ο τοπικός αστυνόμος αποτελεί ένα νέο θεσμό για την ελληνική αστυνομία σε μία προσπάθεια να υπάρχει αστυνομική παρουσία σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας.

 

Σήμερα το πρωί παρουσία των αξιωματικών της ελληνικής  αστυνομίας και της δημοτικής αρχής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του θεσμού των τοπικών αστυνόμων στην Ραψάνη στο κοινοτικό κατάστημα  εκεί που εγκαταστάθηκε ο ένας απο στους δυο τοπικούς αστυνόμους του Δ.Τεμπών .

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος δήλωσε :

 

Εδώ και δύο χρόνια σαν δημοτική αρχή με συνεχείς επιστολές και επισκέψεις στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Γενικό Γραμματέα ,στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και την αστυνομική διεύθυνση  Λάρισας,  τονίσαμε  την αναγκαιότητα παραμονής του τμήματος στη τοπική κοινότητα  Ραψάνης.

Ομως για υπηρεσιακούς λογους και για εξοικονόμηση πόρων το υπουργείο αποφάσισε στο να κλείσουν αστυνομικά τμήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας .

 

 

Από την πρώτη στιγμή όμως  που παρουσιάστηκε ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου διεκδικήσαμε την παρουσία του σε περιοχές του δήμου μας  και για αυτό να ευχαριστήσω το υπουργειο  ,την Ελληνική  Αστυνομία καθώς και την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας  για την  ανταπόκριση.

Ο Τοπικός Αστυνόμος θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής καθώς και των παραλιών του Δ.Τεμπών .

Η παρουσία του Τοπικού Αστυνόμου θα προσφέρει ασφάλεια στους δημότες μας ,σε αυτό το έργο ο δήμος θα παρέχει όποια στήριξη απαιτηθεί και θα σταθεί δίπλα στον Τοπικό Αστυνόμο έτσι ώστε να καθιερωθεί ως θεματοφύλακας της τάξης και της νομιμότητας, να δημιουργήσει στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Σας διαβεβαιώνω  ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε στο πλευρό τους για ότι χρειαστούν,τους ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη.

 

Τόσο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κοτσιαφτής   καθως και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας κ.Γεώργιος Αγάκος στον σύντομο χαιρετισμό που πραγματοποίησαν δηλώσανε  οτι :

Δ.Κοτσιαφτής : Τους ζητώ να σταθούν δίπλα στον πολίτη δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς , είπε απευθυνόμενος στους τοπικούς αστυνόμους.

 

Γ.Αγάκος : ο τοπικός αστυνόμος θα αποτελεί τον άνθρωπο της ευρύτερης περιοχής.

«Ο Τοπικός Αστυνόμος θα βοηθήσει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και καλώ όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν αυτόν το θεσμό».

 

Την ύπαρξη του θεσμού χαιρέτισε και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος  που έκανε λόγο για μία μεγάλη ευκαιρία για την εξυπηρέτηση των πολιτών .

 

Να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της υπηρεσίας, ο Δ.Τεμπών  έχει διαθέσει γραφείο στο κοινοτικό καταστημα Ραψάνης    το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο ενώ στα παράλια του Δ.Τεμπών (Μεσάγγαλα -Καστρί Λουτρό) ιδιώτης εχει παραχωρήσει δωρεάν δικό του χώρο για την στέγαση του Τοπικού Αστυνόμου.

 

Τις υπηρεσίας του Τοπικού Αστυνόμου στην τοπική κοινότητα Ραψάνης  έχει αναλάβει ο Αρχιφύλακας κ. Μιχάλης Αβέλλας και για τα παράλια του Δήμου Τεμπών ο Ανθυπαστυνόμος κ.Δημήτρης Ζαρκατζιάς με αναπληρώτρια την Ανθυπαστυνόμο κα Άννα Μπαρακοπούλου.

 

Ο τοπικός αστυνόμος θα :

 

1) Επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών ζητώντας σε περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισης τους, τη συνδρομή της υπηρεσίας του.

 

2) Ασκεί τα προανακριτικά του καθήκοντα και προβαίνει στις άμεσες -επείγουσες προανακριτικές πράξεις, συλλέγει τα απαραίτητα στοιχεία και γενικά κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέχρις ότου επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία.

 

3) Ενημερώνει άμεσα το διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγεται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επείγοντος χαρακτήρα και λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα αντιμετώπισης του.

 

4) Υποβάλλει, καθημερινά αναφορά για τη δραστηριότητα του προηγουμένου 24ώρου και ιδίως για συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή ευθύνης του.

 

5) Ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικώς με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

6) Αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών έχουν σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι κ.Αχιλλέας Διψάνας ,Κώστας Νταφούλης ,ο διοικητής του νεοσύστατου τμήματος Α.Τ Τεμπών κ.Σταύρος Ευαγγελίδης ,οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων Ραψάνης κ.Νικόλαος Γαγάρας,Αιγάνης (Καστρί Λουτρό -Μεσάγκαλα) κ.Κώστας Ζαφείρης ,μέλη τοπικών συμβουλίων ,πρόεδροι συλλόγων και φορέων ,καθώς και δημότες της περιοχής .

 

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο αρχιμανδρίτης Βυσσαρίων.

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας