Η «Ζωή Αλλιώς» από το Εργαστήρι Ζωής του Ο.ΚΑ.ΝΑ

Έναν τίτλο  που ταυτίζεται με το όνειρο, την αισιόδοξη στάση για τη ζωή και την προσπάθεια για αλλαγή, διαλέγει το Εργαστήρι Ζωής  του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. για να καλέσει το κοινό της πόλης  στην παρουσίαση της δουλειάς των τμημάτων του για τη χρονιά 2016-2017.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ. ο εξωτερικός χώρος του νεοκλασικού κτιρίου της Μανωλάκη 11Δ, θα μεταμορφωθεί για να υποδεχθεί όλους του Λαρισαίους σε μια υπαίθρια γιορτή!

Ένα τίτλο που δεν αποτελεί απλώς ευχή και προσδοκία αλλά κυρίως πρόταση για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε τον εαυτό μας και τις κοινότητες μέσα στις οποίες ζούμε, να βελτιώσουμε ότι είμαστε και να δούμε τη ζωή αλλιώς…. Υπάρχει άραγε κι άλλος τρόπος; Κι αν ναι, η σύγχρονη αντίληψη για τη πρόληψη μήπως έχει απαντήσεις,  μήπως  έχει τα κομμάτια που λείπουν; Ας δούμε πώς παρουσιάζουν τα μέλη των εργαστηρίων, μικρά και μεγαλύτερα, εικόνες από χρώματα, κίνηση, ρυθμό, παιχνίδι, φαντασία, πώς τις αντλούν από τη πραγματικότητα και πώς δημιουργικά τις μετουσιώνουν!

Πρόγραμμα:

8.00   Εικαστικές δράσεις

  • Ζωγραφίζουμε τα δικά μας κομμάτια.. κι όλοι μαζί ένας κύκλος!!
  • Γνωρίζουμε και παίζουμε το Ομαδικό Επιτραπέζιο Παιχνίδι  Καλών και Κακών Συνηθειών που έφτιαξαν τα παιδιά του εργαστηρίου των εικαστικών.
  • Συμπληρώνουμε τα χρωματιστά κομμάτια που λείπουν στη «Χαρά της πρόληψης», μια παιδική χαρά που σίγουρα θα μας θα μας δώσει τη ευκαιρία να συνεργαστούμε δημιουργώντας την κομμάτι-κομμάτι!

9.00 Χαιρετισμοί: Παρουσιάζουμε τη δουλειά μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου

9.30  Παρουσιάσεις

  • «Φτιάξε το παραμύθι σου!!» συμβουλές για να μαγειρέψετε νόστιμα παραμύθια από τα παιδιά του Εργαστηρίου Παραμυθιού
  • «Το κομμάτι που λείπει» παρουσίαση του εικονογραφημένου παραμυθιού του Σελ Σιλβερτσάιν από τα παιδιά των Εργαστηρίων Χορού-Μουσικής και Θεάτρου
  • Παρουσίαση εικόνων από το Εργαστήρι Φωτογραφίας
  • Μουσική… χορός …πάρτυ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία των αιτήσεων συμμετοχής στις ομάδες του Εργαστηρίου Ζωής για τη χρονιά 2017-2018 ξεκινάει την ίδια μέρα, είναι δωρεάν και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» 2410 555 935, κάθε μέρα από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

 

 

Δείτε επίσης

Βρείτε μας